Meksykański Sos Molcajete
Przepis meksykański sos Molcajete jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 14 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać ząbek czosnku, sól koszerna, Serrano chiles, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako niedrogi SOS. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Gulasz mięsno-warzywny po meksykańsku-Molcajete Azteca, Salsa de Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile), oraz Sos Meksykański Czerwony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę pokroić na pół w ćwiartki.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, chiles, pomidory, i czosnek; gotować 5 minut lub aż poczerniałe, obracając często. Super.
Pokrój korzeń z klinów cebuli; Odrzuć korzeń. Pomidory rdzeniowe. Drobno zmielić cebulę, chiles i pomidory razem, aż mieszanina będzie prawie pastelike.
Posypać solą; dobrze wymieszać.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.