Meksykański Piec Quinoa
Meksykańska Quinoa piec może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 7. Jeśli nie masz-sól dodana fasola, cukinia, papryka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Meksykański piec quinoa, Pomiń ryż i spróbuj Quinoa-meksykańska Sałatka z Quinoa z czarną fasolą i kukurydzą, oraz Quinoa Meksykańska Z Jedną Patelnią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Doprowadzić wodę i quinoa do wrzenia w rondlu na dużym ogniu; dusić na średnim ogniu 15 min. lub do momentu wchłonięcia wody.
Przełożyć do średniej miski; ostudzić.
Dodaj fasolę i 1 łyżkę. przyprawa taco; dobrze wymieszać.
Rozprowadzić na dnie naczynia do pieczenia 13x9 cali; przykryć cukinią i papryką.
Posypać pozostałą przyprawą taco; top z salsą.
Piec 35 min. lub aż do przegrzania. Wierzch z serem; piec 5 min. albo aż się stopi.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![WindRacer Russian River Pinot Noir]()
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.