Meksykański gulasz z wołowiną i fasolą
Gulasz z wołowiny i fasoli po meksykańsku to meksykańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 24 g białka i 16 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 1,43 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest idealna na jesień. Udaj się do sklepu i kup gulasz wołowy, fasolę, cebulę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 52%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak meksykański gulasz z fasoli, meksykański gulasz wołowy i meksykański gulasz wołowy.
Instrukcje
Połącz mąkę, sól i pieprz w dużej zamykanej plastikowej torbie.
Dodawaj po kilka kawałków wołowiny i potrząsaj, aż się nią pokryje.
Mięso smażone partiami na oleju na dużej patelni; odpływ.
Przenieś do 5-kwartowego. powolna kuchenka.
Dodać fasolę, kukurydzę, ziemniaki, marchew, seler i cebulę.
Wymieszaj sos pomidorowy, wodę, przyprawę do taco i kminek; wylać na wierzch. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Podawać z chipsami tortilla i serem.
Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec
Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje ulubione wina Stew. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano]()
Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano
Intensywnie rubinowa czerwień z przyjemnymi aromatami, które są trwałe i owocowe. Wytrawne, ale jednocześnie owocowe. Na podniebieniu miękkie i świeże.