Gulasz z wołowiny i fasoli po meksykańsku to meksykańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 392 kalorie, 24 g białka i 16 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 porcjom i kosztuje 1,43 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest idealna na jesień. Udaj się do sklepu i kup gulasz wołowy, fasolę, cebulę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 52%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak meksykański gulasz z fasoli, meksykański gulasz wołowy i meksykański gulasz wołowy.
Instrukcje
1
Połącz mąkę, sól i pieprz w dużej zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
2
Dodawaj po kilka kawałków wołowiny i potrząsaj, aż się nią pokryje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony Cukier
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3
Mięso smażone partiami na oleju na dużej patelni; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Przenieś do 5-kwartowego. powolna kuchenka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
5
Dodać fasolę, kukurydzę, ziemniaki, marchew, seler i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
6
Wymieszaj sos pomidorowy, wodę, przyprawę do taco i kminek; wylać na wierzch. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone Chipsy Kukurydziane, Podzielone
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Podawać z chipsami tortilla i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje ulubione wina Stew. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano
Intensywnie rubinowa czerwień z przyjemnymi aromatami, które są trwałe i owocowe. Wytrawne, ale jednocześnie owocowe. Na podniebieniu miękkie i świeże.