Meksykański Gulasz Rybny
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Meksykański gulasz rybny może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka pomidorów w puszkach, kukurydza na kolbie, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest idealny do Jesień. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest znakomite. Spróbuj Meksykański gulasz rybny z Tilapi i Quinoa, Easy Fish Molee (Gulasz Rybny W Stylu Południowoindyjskim Z Kokosem), oraz Ryba Meksykańska dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić rybę w płytkim naczyniu i doprawić solą i pieprzem.
Dodać sok z limonki i wrzucić; odstawić.
Ziemniaki włożyć do rondla, zalać wodą i doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia; dodać kukurydzę i gotować, przykryte, aż warzywa będą miękkie, o 8 protokół. Rezerwa 1 szklankę wody do gotowania, a następnie spuścić. Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj wszystko, ale 1/3 szklanki posiekanej cebuli na patelni wraz z tymiankiem i gotować do miękkości, o 2 protokół.
Dodaj czosnek, chile proszek i połowa kolendry i gotować, mieszając, 2 protokół.
Dodać pomidory i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zmniejszona, o 4 protokół.
Dodać ziemniaki, kukurydzę i zarezerwowaną wodę do gotowania.
Dodaj marynatę z ryb i limonki na patelni i gotować na wolnym ogniu, łyżka sos nad rybą, aż gotowane przez, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić gulasz między miseczki i top z pozostałą cebulą i kolendry.
Tłuszcz 10 g (nasycony 2 g)
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio]()
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku