Meksykański Gulasz Rybny

Meksykański Gulasz Rybny
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Meksykański gulasz rybny może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka pomidorów w puszkach, kukurydza na kolbie, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać limonki, można śledzić to danie główne z Arbuz Granita jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest idealny do Jesień. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest znakomite. Spróbuj Meksykański gulasz rybny z Tilapi i Quinoa, Easy Fish Molee (Gulasz Rybny W Stylu Południowoindyjskim Z Kokosem), oraz Ryba Meksykańska dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić rybę w płytkim naczyniu i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2
Dodać sok z limonki i wrzucić; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3
Ziemniaki włożyć do rondla, zalać wodą i doprawić solą. Doprowadzić do wrzenia; dodać kukurydzę i gotować, przykryte, aż warzywa będą miękkie, o 8 protokół. Rezerwa 1 szklankę wody do gotowania, a następnie spuścić. Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj wszystko, ale 1/3 szklanki posiekanej cebuli na patelni wraz z tymiankiem i gotować do miękkości, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj czosnek, chile proszek i połowa kolendry i gotować, mieszając, 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6
Dodać pomidory i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zmniejszona, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
7
Dodać ziemniaki, kukurydzę i zarezerwowaną wodę do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
8
Dodaj marynatę z ryb i limonki na patelni i gotować na wolnym ogniu, łyżka sos nad rybą, aż gotowane przez, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić gulasz między miseczki i top z pozostałą cebulą i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
10
W porcji: kalorie 381
11
Tłuszcz 10 g (nasycony 2 g)
12
Cholesterol 85 mg
13
Sód 333 mg
14
Węglowodany 36 g
15
Błonnik 5 g
16
Białko 39 g
17
Zdjęcia Antonis Achilleos

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Vigneti delle Dolomiti Pinot Grigio
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem. Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn