Meksykańska Zupa Z Kurczaka-Hominy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj meksykańskiej zupy z kurczaka i Hominy. Jedna porcja zawiera 263 kalorie, 22g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.16 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, ząbki czosnku, liście kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Po prostu dodaj wodę meksykańska zupa z kurczaka i Hominy, Pozole Verde de Pollo (Zielona meksykańska Homina i rosół), oraz Meksykańska zupa wołowo-Hominowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oliwę z oliwek rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 2 protokół. Wymieszać w czosnku i jalapeo; smażyć 1 minutę.
Dodać kurczaka, czarny pieprz i bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Wymieszać hominy; doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 minut. Chochla o 1 1/2 filiżanki zupy do każdego z 4 miski; góry każdej porcji z 2 łyżki rzodkiewki i 1 1/2 łyżeczki kolendry.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.