Meksykańska zupa wołowo-Hominowa

Meksykańska zupa wołowo-Hominowa
Meksykańska zupa z wołowiny i Hominy może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 3,57 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 266 kalorii, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Mieszanka śmietany, pomidory w puszkach, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wołowina Puchero (Gulasz Meksykański Z Hominem I Warzywami), Meksykańska Zupa Z Kurczaka-Hominy, oraz Po prostu dodaj wodę meksykańska zupa z kurczaka i Hominy.

Instrukcje

1
W przykrytej patelni 8-do 10-quart na dużym ogniu, przynieś wołowinę, cebulę, czosnek i 1/2 szklanki wody do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Odkrywać i gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż soki odparują i mięso jest rumiane, 10 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj chili w proszku (użyj większej ilości dla bardziej pikantnego smaku) i kminek; mieszaj do pachnącego, około 30 sekund, następnie dodaj bulion i pomidory, w tym sok. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie prawie miękkie do ugryzienia, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
3
W międzyczasie pokroić skórkę z squasha i pokroić mięso w kostkę 3/4 cala. Opłukać seler i pokroić po przekątnej 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
4
Dodaj squash, seler, i zielone chili; przykryć i wrócić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż squash i wołowina są miękkie po przekłuciu, o 15 minut dłużej. Wymieszaj hominy i wróć do wrzenia. Odtłuścić i wyrzucić tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
HominyHominy
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
6
Podawać zupę z patelni, lub wlać do turen. Umieść śmietanę i kolendrę w miseczkach i dodaj do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować win Tudor Balo Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 68 dolarów za butelkę.
Wina Tudor Winnica Balo Pinot Noir
Wina Tudor Winnica Balo Pinot Noir
Rok 2007 był uważany za najlepszy rocznik, jaki mogliśmy zobaczyć za życia w Kalifornii. Ten szczególny pinot noir Z Anderson Valley pochodzi z Winnicy Balo, która znajduje się bezpośrednio po drugiej stronie drogi od winnicy Golden Eye i winnicy. Winnica jest jednym z rzadkich miejsc pinot noir, który nalega na chęć produkcji ogromnych win. Owoce i struktura są ogromne. To wino pięknie się starzeje przez kolejne 20 lat. Ciesz się teraz lub kup skrzynkę do picia w ciągu następnej dekady lub dwóch.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia39
Magazyn