Need a zupa bezglutenowa i bezmleczna? Meksykańska zupa z klopsików może być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 207 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz ryż, olej roślinny, Serrano chile, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wiele osób naprawdę lubi to meksykańskie danie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Spróbuj Meksykańska Zupa Klopsikowa, Meksykańska Zupa Klopsikowa, oraz Meksykańska Zupa Klopsikowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W ciężkim dużym garnku podgrzej olej roślinny na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
4
W średniej misce, wymieszać cebulę, ryż, kolendra, mielone mięso, 1 łyżeczka soli, i 1 łyżeczka pieprzu. Używając mokrych rąk, uformuj mieszaninę mięsa na 20 do 22 (1-calowe) klopsiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Wołowina
Klopsiki
Kolendra
Pieprz
Cebula
Mięso
Ryż
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Połączyć marchew, serrano chile, ziemniaki, pasta pomidorowa, i bulion warzywny w rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion Warzywny
Serrano Pepper
Pasta Pomidorowa
Marchew
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Dodać klopsiki i cukinię i dusić na małym ogniu, aż klopsiki są gotowane przez, o 20 protokół. Zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Cuvaison Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.