Meksykańska Zapiekanka ryżowa to bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 8G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 16 mówi, że trafił w sedno. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek do Jesień. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz sos pomidorowy, mieszankę meksykańskiego sera, chipsy kukurydziane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Meksykańska Zapiekanka Ryżowa, Meksykańska Zapiekanka Ryżowa, oraz Meksykańska Zapiekanka Ryżowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W rondlu zagotować ryż i 2 szklanki wody. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Wymieszaj fasolkę chili, sos pomidorowy i 3/4 szklanki wody przez ugotowany ryż; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy
Fasola Chili
Ryż Gotowany
Woda
4
Wlać mieszankę ryżu do naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Rozłóż śmietanę na mieszance ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Pieprz Arbolowy
Ryż
6
Pokruszone wiórki kukurydziane posypać warstwą kwaśnej śmietany; top z meksykańską mieszanką sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Meksykański
Chipsy Kukurydziane
Kwaśna śmietana
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż do ogrzania i ser topi się, około 15 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.