Przepis meksykańska Zapiekanka Fiesta jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 17g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,61 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, przyprawę do taco, ziarna kukurydzy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Meksykańska Zapiekanka Fiesta, Meksykańska Fiesta Dip, oraz Meksykańska Fiesta dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj 9 przez 13-calowe naczynie do pieczenia sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
Na dużej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać indyka i gotować, aż rumiane, 5 do 7 protokół. Mieszać w cebuli i cukinii i gotować do miękkości, o 5 protokół. Wymieszaj przyprawę taco, 2/3 szklanki wody i kukurydzę. Dusić aż zgęstnieje, o 2 protokół, następnie mieszać w czarnej fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przypraw Taco
Czarna Fasola
Cukinia
Cebula
Cała Turcja
Woda
Kukurydza
4
Rozłóż 1/2 szklanki salsy na dnie naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Zęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
5
Ułóż 4 tortille na salsie i łyżkę połowy mieszanki mięsa na wierzchu. Przykryć 3/4 szklanki salsy i 1 szklankę rozdrobnionego sera. Top z 4 więcej tortille i pozostałe 3/4 Puchar salsa. Rozrzucić pozostałą 1/2 szklanki rozdrobnionego sera na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Rozdrobniony
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Zęby Przyrodzenia
Mięso
6
Zapiekać zapiekankę, aż ser topi się i bulgotanie, o 25 protokół. Pokrój i podawaj, posypane szalotki i kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Zielona Cebula
Ser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Go Green
8
Jest to jedno z tych dań, w których można wkraść się do zieleni, dzięki czemu jest idealne dla dzieci. Cukinia w tej zapiekance nabiera wszystkich wspaniałych meksykańskich smaków, więc dzieci nawet nie będą wiedzieć, że jedzą coś, co jest dla nich dobre. Lubię też eksperymentować z innymi warzywami. Żółty Kabaczek, groszek i fasolka szparagowa są równie smaczne w miejsce cukinii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Squash żółty
Fasola Szparagowa
Warzywa
Cukinia
Zieloni
Groch
9
Wartość odżywcza nie obejmuje kwaśnej śmietany do serwowania.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.