Meksykańska Zapiekanka

Meksykańska Zapiekanka
Przepis meksykańska zapiekanka może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina. Za $2.19 za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 31g białka, 30g tłuszczu i w sumie 569 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i podnieś smażoną fasolę, kukurydzę, przyprawę do taco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wodę, możesz podążać tym daniem głównym z Slushies Arbuzowo-Brzoskwiniowe jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy obejmują Meksykańska zapiekanka z chleba kukurydzianego-przygotuj meksykańską kolację z zapiekanką, która jest łatwa do zrobienia i dobrze się podgrzewa, Meksykańska Zapiekanka Jajeczna, oraz Meksykańska Zapiekanka.

Instrukcje

1
Na dużej patelni gotuj wołowinę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odcedzić. Dodaj przyprawę do taco i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone Chipsy Kukurydziane, PodzielonePokruszone Chipsy Kukurydziane, Podzielone
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
2
W międzyczasie w misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej połącz fasolę i salsę. Przykryj i mikrofaluj przez 1-2 minuty lub do smarowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Umieść trzy tortille w natłuszczonej rundzie 2-1 / 2-qt. naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4
Ułóż połowę wołowiny, mieszanki fasoli, kukurydzy i sera; powtórz warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
5
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do stopienia sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
6
Odstaw na 5 minut.
7
W razie potrzeby podawać z sałatą, pomidorami, oliwkami i kwaśną śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze typy na Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. The Twomey Cellars by Silver Oak Russian River Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
Dwie piwnice Silver Oak Russian River Pinot Noir
Dwie piwnice Silver Oak Russian River Pinot Noir
Nasza rosyjska dolina rzeki Pinot Noir z 2009 roku ma rubinowy kolor z fioletowymi pasemkami i złożonym nosem świeżych płatków róż, bzu, kandyzowanych jabłek, słodkich przypraw do pieczenia i odrobiny mięty pieprzowej. Ma bogaty, szeroki atak na podniebienie i nuty karmelu, toffi i dojrzałych, czerwonych owoców. To wyraziste wino ma zrównoważone wykończenie owoców, przypraw, jasnej naturalnej kwasowości i drobnoziarnistych tanin.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn