Meksykańska Wołowina I Kluski
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na meksykańskie jedzenie. Spróbuj zrobić meksykańską wołowinę i kluski w domu. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 508 kalorii , 26 g białka i 26 g tłuszczu każda. Za 1,5 dolara za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako danie główne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga papryki, sosu pomidorowego, chili w proszku i selera. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 57% . Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to meksykański kurczak i knedle , meksykańska zupa z kurczaka z knedlami Jalapeno i pikantne meksykańskie chili z paluszkami z kurczaka .
Instrukcje
W holenderskim piekarniku przyrumienić wołowinę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odpływ. Wymieszaj kolejnych osiem składników. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Na kluski wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól; wymieszać, dodając mleko tylko do połączenia. Wrzucić do ośmiu kopczyków na wrzącą mieszaninę. Zredukować ciepło; przykryć i dusić na wolnym ogniu przez 12-15 minut lub do momentu, aż kluski zrobią test. (Nie podnoś pokrywy podczas gotowania.)