Meksykańska sałatka z krewetek
Meksykańska sałatka z krewetek to meksykańskie danie główne. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały przepis 30 i pescatarian zawiera 225 kalorii , 27 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Za 3,76 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, chili w proszku, mielonego kminku i pieprzu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 69% , to danie jest solidne. Spróbuj meksykańskiej sałatki fasolowej , meksykańskiej pizzy z sałatką Fiesta i meksykańskiej sałatki ziemniaczanej , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze dziewięć składników; dodaj krewetki. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza. Przykryj i wstaw do lodówki na 30 minut.
Nawlecz krewetki na cztery metalowe lub namoczone drewniane szpikulce; wyrzucić mieszaninę cebuli. Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla.
Grilluj krewetki pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz na 4-centymetrowym ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy.
Rozłóż sałatę na czterech talerzach; na wierzchu krewetki.
Podawać natychmiast z dressingiem.