Meksykańska Norka Czekoladowa Żółwia
Mexican Turtle Chocolate Mink to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 540 kalorii, 7G białka, oraz 44g tłuszczu. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, cukier, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 37%. Podobne przepisy to Meksykańska Norka Czekoladowa Żółwia, Czekoladowa Norka, oraz Czekoladowe Ciasto Z Żółwiami.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. masło 2 miski bezpieczne dla piekarnika lub ramekiny.
Czekoladę i masło rozpuścić w ciężkim rondlu na bardzo małym ogniu, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wyjąć miskę z ognia i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, 5 minut.
Ubić żółtko, sól i zmielony cynamon do połączenia. Ubij białko w misce mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż utrzyma miękkie szczyty. Stopniowo dodawać cukier, ubijając i nadal bić, aż biały po prostu trzyma sztywne, błyszczące szczyty.
Ubij około jednej czwartej białego do mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić, a następnie złóż Pozostałe białe delikatnie, ale dokładnie.
Dziel ciasto między miseczkami lub ramekinami. Przykryć każdą miskę małymi kwadratami folii i mocno zacisnąć folię wokół krawędzi.
Umieść naczynie do pieczenia w piekarniku i wlej gorącą wodę (najłatwiej z czajnikiem) do naczynia. Ostrożnie umieść ramekiny w naczyniu do pieczenia. Upewnij się, że folia jest nad wodą.
Piec, aż budynie są ustawione, o 30 protokół. Desery będą lekko lepkie w dotyku.
Przenieść miski do stojaka i chłodne budynie, odkryte, około 1 godziny. Tuż przed podaniem, unmold puddings do serwowania miski lub na talerzu. Po pierwsze, unmold desery biorąc nóż i uruchamiając go wzdłuż krawędzi ramekin. Po drugie, umieść ramekiny w misce z gorącą wodą na około 15 sekund. Obróć ramekin do góry nogami i dotknij dołu. Do każdej porcji budyniu dodać 2 łyżki stołowe cajeta i 2 łyżki posiekanych orzechów pekan, które zostały opiekane.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."