Meksykańska Mieszanka Kukurydzy
Meksykańska Mieszanka kukurydzy to bezglutenowe poranny posiłek. Ten przepis zawiera 6 porcji z 457 kalorii, 18g białka, oraz 30g tłuszczu każdy. Za $1.35 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to raczej niedrogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Udaj się do sklepu i podnieś chipsy tortilla, jajka, SOS picante i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Z łyżką wynik 37%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Meksykański Wyścig, Meksykańska Polenta Scramble, oraz pumpkin chili mexican scramble dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę na maśle do miękkości. Dodaj kukurydzę i oliwki.
Dodaj jajka; gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż jajka zaczną twardnieć.
Dodaj szynkę i ser. Gotuj, aż jajka będą w pełni ugotowane, a ser się rozpuści.
Podawać z chipsami tortilla i sosem picante.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Fess Parker Santa Rita Hills Pinot Noir z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Fess Parker Santa Rita Hills Pinot Noir]()
Fess Parker Santa Rita Hills Pinot Noir
Aromaty czarnej wiśni, podłogi lasu, lawendy, maliny, krakersa Grahama, płatka róży i wanilii. Smaki wiśni bing, czerwonej porzeczki, żurawiny, ziemi, kakao, minerału.