Meksykańska Kukurydza Z Grilla
Przepis meksykańska kukurydza z grilla jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako niedroga przystawka. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz limonkę, kłosy kukurydzy na kolbie, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 29%. Podobne przepisy to Meksykańska Kukurydza Z Grilla, Meksykańska Kukurydza Z Grilla, oraz Meksykańska Kukurydza Z Grilla.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na duże ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Połączyć majonez, sok z limonki, ancho chile proszku i wędzonej papryki w misce; ubijać, aż będzie gładka. Przechowywać w lodówce aż potrzebne.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Kukurydzę gotować w osolonej wodzie przez 5 minut.
Umieść kłosy kukurydzy na gorącym grillu i gotuj, aż ziarna zaczną brązowieć i karmelizować, 2 do 3 minut. Obróć kukurydzę i dalej gotuj, obracając uszy po 1 do 2 minutach, aż będą rumiane z lekko zwęglonymi, karmelizowanymi Plamami.
Obficie posmaruj kukurydzę roztopionym masłem i majonezem ancho-limonkowym, aż ziarna zostaną pokryte.
Kłosy posypać serem Cotija i solą.
Dekoruj plastrami limonki.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.