Meksykańska fasola i ryż
Meksykańska fasola i ryż to meksykańska hor d ' oeuvre. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis serwuje 5 i kosztuje $1.05 za porcję. Jedna porcja zawiera 263 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, cebulę, liście kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Meksykańska fasola i ryż, Meksykański ryż i fasola, oraz Meksykański Ryż I Fasola.
Instrukcje
Rozgrzej olej w 6-litrowym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj ryż, cebulę i pieprz, gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Dodaj bulion i koncentrat pomidorowy i podgrzej do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Przykryj i gotuj przez 15 minut lub do miękkości ryżu. W razie potrzeby dodaj fasolę i kolendrę i gotuj, aż mieszanina będzie gorąca.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest kusza Sonoma Pinot Noir. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Kusza Sonoma Pinot Noir]()
Kusza Sonoma Pinot Noir
Postarzany we francuskim Dębie, ten Pinot Noir ma piękny granatowy kolor z aromatami wiśni Bing, czerwonej maliny, przyprawy do pieczenia i subtelnych nut wanilii. Prezentuje bujną miękkość na podniebieniu w połączeniu ze smakami skoncentrowanych czerwonych i niebieskich owoców, z rdzeniem wiśni i ciemnej maliny z fioletowymi fioletowymi nutami ustnymi. Średnio mocny o zrównoważonej kwasowości, która podnosi smaki.