Meksykańskie ciasto czekoladowe z pomarańczową bezą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj meksykańskiego ciasta czekoladowego z pomarańczową bezą. Ten przepis służy 12 i kosztuje 100 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 31 fanów. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Jeśli masz żółtka, sól, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 31%. Spróbuj Meksykańskie Ciasto Czekoladowe Z Pomarańczową Bezą, Meksykańskie ciasto czekoladowe z pomarańczową bezą, oraz Ciasto czekoladowe bezowo-miętowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Linia wewnątrz patelni sprężynowej o średnicy 9 cali z 3-calowymi ściankami z folią. Nałożyć lekko spray zapobiegający przywieraniu.
Mąkę wymieszać z 3 składnikami w miseczce. Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia; ubić w proszku kakaowym, następnie cukrem. Jeśli ciasto jest nadal gorące, ostudzić.
Ubij w jajku i wanilii, następnie mieszaninę mąki.
Rozłóż ciasto na dnie patelni.
Piec warstwę brownie, aż tester włożony do środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami dołączonymi, 15 do 17 minut. Schłodzić w patelni na stelażu. Kryć i zamrażać.
Wymieszaj czekoladę i 1 1/2 szklanki pół na pół w średnim rondlu na średnim ogniu, aż czekolada się rozpuści, często mieszając.
W średniej misce ubić żółtka i kolejne 3 składniki. Stopniowo ubij gorącą mieszaninę czekolady; wróć do rondla. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina opuści ścieżkę z tyłu łyżki, gdy palec jest przeciągnięty i krem rejestruje 170 ° F do 79° na termometrze cukierków, stale mieszając, 6 do 8 minut.
Odcedzić budyń do innej średniej miski.
Dodaj pozostałe 1 1/4 szklanki pół na pół. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 3 godzin.
Przetwórz budyń w maszynie do lodów.
Przenieść na patelnię; rozprowadzić równomiernie na warstwie brownie. Przykryć; zamrozić na noc. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Zamrozić.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka w dużej misce, aż spieniony.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i szczyptę soli. Beat aż miękkie szczyty tworzą. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawaj cukier. Kontynuuj bicie, aż beza utworzy sztywne, błyszczące szczyty. Ubić skórką pomarańczową.
Rozprowadzić na warstwie lodów. Używając szpatułki lub tyłu łyżki, obracaj dekoracyjnie, tworząc szczyty. Zamrozić do twardości, co najmniej 3 godziny. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.
Wyjąć ciasto z zamrażarki. Zwolnij boki patelni; usuń folię.
Ciasto przełożyć na talerz. Za pomocą palnika kuchennego, brązowy bezy lub miejsce pod brojlerem 1 do 2 minut do brązowego.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.