Meksykański ryż Caitlin
Przepis na meksykański ryż jest gotowy w około 1 godzinę i 5 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 61 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 213 kalorii. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, ryż, ser monterey jack i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Caitlin, kanapka Pimiento, Chipotle Mexican Grill ryż Basmati-znany ze świeżo przygotowanego jedzenia Tex Mex, ich ryż jest najbardziej pożądany, oraz Slow Cooker Mexican Rice (Hiszpański Ryż) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić ryż i wodę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Połącz śmietanę, zielone chili i sól w małej misce.
Warstwa 1/2 gotowanego ryżu na dnie naczynia do pieczenia 1 1/2 quart.
Rozłóż mieszankę kwaśnej śmietany na ryżu i posyp ser Monterey Jack równomiernie na wierzchu.
Połówkę oliwki, a następnie pozostały ugotowany ryż i ser Cheddar. Wierzch zapiekanki udekorować pozostałymi oliwkami.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści, 30 do 40 minut.