Meksykański biały ryż ze smażonymi Plantanami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 359 kalorii, 16G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.03 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś marchew, śmietanę, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać biały ryż można śledzić to danie główne z Budyń Ryżowy Pieczony jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Ryż Smażony Po Meksykańsku, Ryż Nie Smażony Po Meksykańsku, oraz Ryż Smażony Po Meksykańsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść ryż w dużej misce i przykryj bardzo gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Niech moczyć w dowolnym miejscu od 5 do 10 minut.
3
Odcedzić, spłukać zimną wodą i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Rozgrzać 3 łyżki oleju w dużym rondlu, dodać ryż i smażyć na dużym ogniu, delikatnie mieszając przez 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień Perłowy
5
Dodaj cebulę i wymieszać, od czasu do czasu, aż ryż zaczyna zmieniać kolor na mleczno-biały i brzmi i czuje się cięższy, jakby to były ziarna piasku, o 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Dodaj rosół z kurczaka, seler, pietruszka, sok z limonki, sól i chile do ryżu. Gdy mieszanina zaczyna się gotować, przykryć garnek, zmniejszyć ogień do najniższego ustawienia i gotować, aż ryż jest gotowane przez i ciecz została wchłonięta, o 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Jeśli ziarna ryżu nie wydają się miękkie i gotowane przez, dodać trochę więcej bulion z kurczaka lub wody i niech gotować przez kolejne 5 Więcej minut lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Groszek Goya®
8
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw pod przykryciem przez 5 do 10 minut. Puch widelcem i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
1
Uwaga Cooka: skóra babki powinna być prawie całkowicie czarna, gdy jest dojrzała i gotowa do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
2
Obrać plantany i pokroić je po przekątnej w plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
3
W patelni saute na średnim ogniu dodaj około 1/4 cala oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Rozgrzać olej do gorąca, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-
5
Dodać plastry babki i smażyć, aż lekko rumiane, ale nie czernieje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
6
Wyjmij plantany z oleju na talerz pokryty papierowymi ręcznikami, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
7
Przełożyć ryż do dużej miski i ułożyć gorące plantany na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Udekoruj dobrą śmietaną i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
9
Widz, który może nie być profesjonalnym kucharzem, dostarczył ten przepis. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu i dlatego nie możemy przedstawić wyników.
10
Umieść wszystkie składniki, z wyjątkiem soli, w dużym garnku i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć składniki przez co najmniej 3 do 4 cali. Doprowadzić wodę na wolnym ogniu na średnim ogniu. Odtłuścić pianę i pozostawić na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Dodać sól w ciągu ostatnich pół godziny gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
12
Wyjąć wywar z ognia i odstawić. Gdy kolba ostygnie, przecedzić do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
Bulion z kurczaka można przechowywać w lodówce do 4 dni. Jeśli chcesz zachować go dłużej, należy go doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
14
Ostudzić i ponownie schłodzić. Może być również zamrożony na miesiące. Kurczak może być rozdrobniony i używany do wielu celów, takich jak Tinga, tacos, sałatki lub kanapki.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.