Meksykańska Lasagne
Lasagna meksykańska może być właśnie tym śródziemnomorskim przepisem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1179 kalorii , 73 g białka i 63 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób. Za 4,0 USD za porcję ten przepis pokrywa 50% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i jest gotowy w około 30 minut . Udaj się do sklepu i kup mieloną pierś z kurczaka, mielony kmin, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 8460 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 98% , co jest znakomitym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Lasagna meksykańska z kurczakiem i czarną fasolą , Lasagna meksykańska bez pomidorów i Lasagna z dynią i cukinią - bezglutenowa, wegańska .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 218°C.
Rozgrzej dużą patelnię na średnio wysokim ogniu.
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine – rozprowadź dwukrotnie na patelni.
Dodaj kurczaka i dopraw chili w proszku, kuminem i czerwoną cebulą. Zrumień mięso, 5 minut.
Dodaj sos taco lub duszone bądź pieczone na ogniu pomidory.
Dodaj czarną fasolę i kukurydzę.
Podgrzewaj mieszankę przez 2–3 minuty, a następnie dopraw solą według uznania.
Posmaruj płytkie naczynie do pieczenia resztą oliwy z oliwek extra vergine (około 1 łyżki stołowej).
Pokrój tortille na pół lub ćwiartki, aby łatwo je było układać warstwami. Zbuduj lasagne warstwami mięsa i fasoli, następnie tortille, a następnie ser. Powtórz: mięso, tortilla, ser ponownie.
Piecz lasagne przez 12 do 15 minut, aż ser będzie brązowy i bąbelkowy. Posyp szczypiorkiem i podawaj.