Meksykańska Fasola Pinto

Meksykańska Fasola Pinto
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Meksykańska fasola Pinto może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 134 kalorie, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Jeśli masz boczek, fasolkę pinto, paprykę serrano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Meksykańska Fasola Pinto, Meksykańska Wieprzowina I Fasola Pinto, oraz Meksykańska Fasola Pinto Od Podstaw (1 Garnek).

Instrukcje

1
Umieścić fasolę w dużym garnku z wystarczającą ilością wody, aby pokryć przez 3 do 4 cali, i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Zdjąć z ognia i odstawić na 1 godzinę.
3
Spuścić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
4
Wlać wystarczającą ilość świeżej wody, aby pokryć fasolę o 3 do 4 cali i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Cienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub PancettaCienko Pokrojona (ale Nie Golona) Szynka Parmeńska Lub Pancetta
5
Miejsce boczek na patelni, i gotować na średnim dużym ogniu, aż równomiernie brązowy. Boczek pokruszyć i przenieść, wraz z tłuszczem, do garnka z fasolą. Nadal gotować fasolę na małym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Twarda Salami, Pokrojona W Paski JulienneTwarda Salami, Pokrojona W Paski Julienne
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Umieścić całe papryki chile do garnka, i kontynuować gotowanie fasoli 1 godzinę, lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Stoltz Organic Pinot Noir. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się z głębokim bogatym kolorem i kwiatowym aromatem dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino powitało lata starzenia się lub było pijane na miejscu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn