Megadarra (brązowa soczewica i ryż z karmelizowaną cebulą)
Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 11. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu. Mieszanka pieprzu, wody, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj M ' Juddarah-soczewica i ryż z karmelizowaną cebulą, Libańska soczewica, ryż i karmelizowana cebula (Mujadara), oraz Dynia maślana brązowy ryż z rozmarynem karmelizowana cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 3 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; przykryć i gotować 15 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Odkryć i zwiększyć ciepło do średniej; gotować 25 minut lub aż złoty kolor, mieszając od czasu do czasu. Trzymaj ciepło.
Podczas gdy cebula gotuje, doprowadzić 4 1/2 szklanki wody do wrzenia w dużym rondlu.
Dodaj soczewicę; gotować 20 minut lub do miękkości. Wymieszać 1/2 szklanki karmelizowanej cebuli, ryż, sól i pieprz. Przykryć i gotować 25 minut lub aż soczewica i ryż są miękkie. Łyżka mieszanki soczewicy do płytkiego naczynia; top z pozostałą cebulą.
Skropić 1 łyżkę oleju na soczewicy.