Medjool Pilaf
Pilaf Medjool może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 373 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka mielonego kardamonu, cebuli, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Medjool Date Pecan Pie, Ser Nadziewane Daktyle Medjool, oraz Lemony Medjool Date i granat bułeczki (niskotłuszczowe!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, mieszać migdały często aż złoty, o 5 protokół.
Wlać z patelni i rezerwy.
Dodaj masło i cebulę na patelnię. Mieszać od czasu do czasu, aż cebula kuleje, o 5 protokół. Tymczasem pit i posiekać 1/2 daty.
Pozostałe daktyle pokroić wzdłuż na plastry o szerokości 1/2 cala; wyrzucić pestki.
Dodaj ryż do cebuli. Mieszać często, aż ryż jest nieprzezroczysty, o 4 protokół.
Dodaj kminek, imbir i kardamon; wymieszaj 1 minutę dłużej.
Dodać 1/2 łyżeczki soli, bulionu i posiekanych daktyli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki do ugryzienia, o 15 protokół.
Wymieszać w groszku i gotować, aż będą gorące, 1 do 2 protokół.
Wlać pilaw do miski i ozdobnie wykończyć pokrojonymi daktylami i migdałami.
Dodaj więcej soli do smaku.