Medaliony z polędwicy wieprzowej i redukcja balsamiczna
Need a SOS bezglutenowy i bezmleczny? Medaliony z polędwicy wieprzowej i redukcja balsamiczna może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 24g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, sól, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Medaliony wieprzowe z pikantnym granatem - Borówka, Medaliony wieprzowe pieczone na patelni z tartym winem wiśniowo-Czerwonym, oraz Medaliony Z Polędwicy Wieprzowej Po Grecku.
Instrukcje
Rozgrzać olej w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i czosnek; podsmażyć 2 protokół.
Dodać ocet i kolejne 3 składniki; gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem.
Umieścić wieprzowinę na patelni; gotować 2 minuty z każdej strony.
Dodać redukcję balsamiczną; gotować 1 minutę, obracając wieprzowinę do płaszcza.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwica wieprzowa działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować jest Sur de los Andes Malbec. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Sur de los Andes Malbec]()
Sur de los Andes Malbec
Soczysty Malbec o żywej kwasowości z nutami malin, jeżyn i śliwek utkanych z miękkimi taninami i pikantnym wykończeniem. Wszystkie winogrona są podwójnie sortowane po przybyciu do winnicy. Wszystkie fermentacje odbywają się naturalnie z rodzimymi drożdżami. Fermentacja trwa 20 dni z 2 dniami zimnej maceracji, w temperaturach między 24-27 stopni Celsjusza, aby osiągnąć największą złożoność. Następnie wino przechodzi 100% fermentację Malolaktyczną i jest starzone w starszych dębowych beczkach.