Medaliony Wieprzowe Żurawinowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj medaliony z żurawiny wieprzowej. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 3 i kosztuje $1.79 za porcję. Jedna porcja zawiera 426 kalorii, 32G białka, oraz 20g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś sok jabłkowy, żurawinę, dodatkową żurawinę i rozmaryn oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 62%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Medaliony wieprzowe z sosem żurawinowym, Medaliony Wieprzowe Żurawinowo-Musztardowe, oraz Medaliony wieprzowe z nadzieniem żurawinowym.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej brązową wieprzowinę w oleju przez 3-4 minuty z każdej strony.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę, czosnek i cukier, aż cebula będzie karmelizowana i miękka. Dodaj sok jabłkowy, sok żurawinowy, żurawinę, musztardę i rozmaryn. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5-6 minut lub do momentu, gdy sos zmniejszy się o połowę.
Włóż wieprzowinę na patelnię;podgrzej.
W razie potrzeby posyp dodatkową żurawiną i rozmarynem.
Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese
Medaliony wieprzowe działają naprawdę dobrze z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować, jest Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki). Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)]()
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.