Medaliony wieprzowe z sosem żurawinowym
Need a danie główne bezglutenowe? Medaliony wieprzowe z sosem żurawinowym mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka pełnoziarnistego sosu żurawinowego, pieprz, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby korzystać z portu można śledzić to danie główne z Szewc Portowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 44%. Spróbuj Medaliony wieprzowe z sosem żurawinowym, Medaliony wieprzowe z pieprzem w sosie żurawinowym, oraz Medaliony wieprzowe z sosem portowo-żurawinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Posypać obie strony wieprzowiny równomiernie solą i pieprzem.
Dodać wieprzowinę na patelni; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjmij wieprzowinę z patelni; utrzymuj ciepło.
Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym; Przywróć patelnię do ogrzania.
Dodaj oliwę z oliwek do patelni.
Dodaj imbir i czosnek; smażyć 30 sekund.
Dodaj port, skrobanie patelni, aby poluzować rumiane kawałki; gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 5 protokół).
Dodaj sos żurawinowy i bulion z kurczaka; gotować 3 minuty lub aż lekko gęsty, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z octem balsamicznym; wieprzowinę odstawić na patelnię. Gotować 1 minutę, obracając się do Płaszcz wieprzowiny.