Medaliony wieprzowe z sosem wiśniowym z suszonego wina porto
Medaliony wieprzowe z sosem wiśniowym z suszonego wina porto mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 36g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.73 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka wiśni, dżem malinowy, Ruby port i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gotowanie Medalionów wieprzowych Light z sosem wiśniowym z suszonego wina porto, Medaliony wieprzowe z sosem Figowo-Porto, oraz Medaliony wołowe z sosem z Porto Wine Pan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na małym ogniu przez 2 minuty.
Wieprzowinę pokroić w poprzek na 16 kawałków.
Posypać równomiernie solą i pieprzem.
Umieść wieprzowinę na patelni; gotować 4 minuty z każdej strony lub do złotego koloru.
Wyjąć wieprzowinę z patelni. Wymieszać mieszaninę wina, skrobanie poluzować rumiane kawałki. Zwiększyć ciepło do wysokiej; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 3 protokół).
Zdjąć z ognia. Masło wymieszać trzepaczką.
Podawać sos na wieprzowinie.
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki.