Medaliony wieprzowe z sosem musztardowo-szczypiorkowym
Medaliony wieprzowe z sosem musztardowo-szczypiorkowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 345 kalorii, 34g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szczypiorek, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Medaliony wieprzowe w sosie musztardowym, Medaliony wieprzowe z sosem musztardowo-kaparowym, oraz Medaliony wieprzowe z ziarnistym sosem musztardowym.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pory i gotować, aż zacznie się złoty, często mieszając, o 5 protokół. Wymieszać z bulionem, winem i czosnkiem. Gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1 2/3 szklanki, o 4 protokół.
Ubij w śmietanie i musztardzie, odstaw na bok. (Sos można zrobić 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.) Rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oleju w innej dużej patelni na średnim ogniu.
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem. Sauté aż rumiane i gotowane, o 5 minut na stronie.
Przełożyć wieprzowinę na półmisek.
Dodaj sos do patelni; dusić sos na średnim ogniu, aż lekko zagęszczony, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, o 2 protokół. Wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i estragonem. Doprawić solą i pieprzem.
Powrót wieprzowiny na patelni. Gotować na średnim ogniu tylko do ponownego obwarowania, często mieszając, o 1 minutę.
Przełożyć na talerz, posypać natką pietruszki i podawać.