Medaliony wieprzowe z sosem jabłkowym
Medaliony wieprzowe z sosem jabłkowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 269 kalorii, 24g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, polędwicę wieprzową, liście rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczeń wieprzowa z farszem jabłkowo-wieprzowym i sosem jabłkowym, Pieczeń wieprzowa z sosem jabłkowo-tymiankowym, oraz Schab pieczony z ziołami z sosem jabłkowo-jabłkowym.
Instrukcje
Plastry wieprzowe posypać równomiernie po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. W 12-calowej patelni nonstick, stopić 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę; gotować 2 do 3 minut, obracając raz, aż nie będzie już różowy w środku.
Wyjąć wieprzowinę na talerz; przykryć, aby się ogrzać.
W tej samej patelni, roztopić pozostałe 2 łyżki masła na średnim ogniu. Cebulę i czosnek ugotować na maśle 3 minuty, często mieszając, do miękkości. Wymieszać z mąką do wymieszania. Stopniowo dodawać cydr i bulion; gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje. Wymieszać posiekany rozmaryn i pozostałe 1/4 łyżeczki każdej soli i pieprzu.
Podawać wieprzowinę z sosem jabłkowym.
Dekoruj gałązkami rozmarynu.