Medaliony wieprzowe z morelą
Morelowe medaliony wieprzowe mogą być właśnie tym przepisem bezglutenowym, którego szukałeś. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,34 USD za porcję. To danie główne ma 236 kalorii , 24 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Jeśli masz pod ręką konfiturę morelową, musztardę mieloną, polędwicę wieprzową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 54% . Wypróbuj Cuban Style Pork Medallions , Chicken Medallions And Fruit Salad i Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno – Baked Polenta Medallions With Ham, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozbij plastry wieprzowiny tłuczkiem do mięsa na grubość 1/2 cala. Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę masła na średnim ogniu. Zrumień wieprzowinę z każdej strony.
Wyjmij wieprzowinę z patelni, zachowując wyciekający tłuszcz.
Dodaj do patelni konfiturę, zieloną cebulę, ocet, musztardę i pozostałe masło; doprowadź do wrzenia, mieszając, aby oddzielić zrumienione kawałki od patelni. Zmniejsz ogień; gotuj pod przykryciem przez 3-4 minuty, aby smaki się połączyły.
Włóż wieprzowinę z powrotem do patelni i gotuj, aż będzie miękka.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.