Medaliony wieprzowe z chutneyem Nektarynowo-żurawinowym
Medaliony wieprzowe z chutneyem Nektarynowo-żurawinowym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 221 kalorii, 25g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz polędwicę wieprzową, pieprz, mielone goździki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Medaliony wieprzowe z orzechami pekan z pikantnym brzoskwiniowym Chutney, Medaliony Wieprzowe Żurawinowe, oraz Medaliony Wieprzowe Żurawinowo-Musztardowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować chutney, rozpuść 1 łyżeczkę masła w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 4 protokół lub do miękkości.
Dodać nektarynkę, żurawinę i ocet; gotować 3 minuty lub aż nektarynka będzie miękka.
Wyjąć z ognia; wymieszać 1/4 łyżeczki soli, cynamonu, goździków i pozostałe 2 łyżeczki masła.
Aby przygotować wieprzowinę, pokrój wieprzowinę w poprzek na 8 (1-calowe) plastry.
Umieść każdy kawałek między 2 arkusze folii o dużej wytrzymałości; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni.
Posypać wieprzowinę równomiernie 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać wieprzowinę; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Podawać wieprzowinę z chutney.