Medaliony wieprzowe owinięte boczkiem
Przepis na medaliony wieprzowe owinięte w boczek można przygotować w około 40 minut . Ten bezglutenowy i pierwotny przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,6 dolara za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 53 g białka , 38 g tłuszczu i łącznie 576 kalorii . 716 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Wielu osobom bardzo spodobało się to danie główne. Mieszanka polędwicy wieprzowej, oregano, bazylii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 94% , to danie jest niesamowite. Medaliony wieprzowe w stylu kubańskim , polędwica wieprzowa owinięta w boczek i polędwica wieprzowa glazurowana boczkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita).
Boczek włóż do dużej patelni, nadającej się do piekarnika, i smaż na średnio-wysokim ogniu, od czasu do czasu przewracając, aż lekko się zrumieni i pozostanie elastyczny, przez około 6–7 minut.
Odsącz plastry boczku na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Usuń nadmiar tłuszczu z boczku z patelni.
Wymieszaj czosnek w proszku, sól przyprawową, bazylię i oregano w małej misce. Odstaw.
Owiń polędwicę wieprzową paskami boczku, zabezpieczając je 1 lub 2 wykałaczkami na każdy pasek boczku. Pokrój polędwicę między paski boczku, aby utworzyć medaliony. Zanurz obie strony medalionów w mieszance przypraw. Rozpuść masło i olej na tej samej patelni na średnio-wysokim ogniu. Smaż każdy medalion przez 4 minuty z każdej strony.
Umieść patelnię w rozgrzanym piekarniku i piecz, aż wieprzowina nie będzie już różowa w środku, 17 do 20 minut. Termometr do natychmiastowego odczytu włożony do środka powinien wskazywać 145 stopni Fahrenheita (63 stopnie Celsjusza).