Meatball Calzones
Meatball Calzones może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 483 kalorie, 16G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, klopsiki, częściowo odtłuszczony ser mozzarella i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać schłodzone skorupy ciasta, możesz podążać za tym daniem głównym z {} Patriotyczne Placki Truskawkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Meatball Calzones, Meatball Calzones, oraz Włoski Klopsik Calzones dla podobnych receptur.
Instrukcje
Hands On: 10 minut razem: 35 minut rozgrzej piekarnik do 218°. Spray blachy do pieczenia z gotowania sprayu.
Pomidory połączyć z sosem, klopsikami i bazylią w średniej misce; odstawić.
Umieścić 1 ciasto skorupa na przygotowanej blasze do pieczenia. Łyżka połowę mieszaniny klopsików równomiernie na pół skorupy, pozostawiając 1-calową granicę wokół krawędzi skorupy.
Posypać połową sera. Złóż skorupę na pół, aby zamknąć nadzienie; szczyp krawędzie razem, aby uszczelnić.
Przeciąć szczeliny w górnej części skorupy ostrym nożem, aby odpowietrzyć. Powtórz z pozostałą skórką, pozostałą mieszaniną klopsików i pozostałym serem.
Piec 20 do 25 minut, lub do złotego koloru.
Pokrój każdą calzone na 3 kliny, aby służyć.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Santa Margherita Chianti Classico Riserva z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon