Meat Loaf Bolognese
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj Meat Loaf Bolognese. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 279 kalorii, 19g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, jajko, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Więcej warzyw, mniej mięsa lato Bolognese, Sos Mięsny Bolognese, oraz Wolnowar Dwa Mięso Bolognese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić chleb w robocie kuchennym; pulsować 10 razy lub aż grube okruchy środka 3/4 szklanki. Ułóż bułkę tartą na blasze do pieczenia; piec w 350 przez 8 minut.
Rozgrzać małą patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj pancetta; smażyć przez 2 protokół.
Dodaj 1/2 szklanki szalotki i marchewki; podsmażyć 8 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj pastę pomidorową; gotuj 1 minutę.
Dodaj wino; gotować 2 minuty lub aż płyn prawie wyparuje, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Zdjąć patelnię z ognia; ostudzić 5 minut.
Połączyć bułkę tartą, mieszaninę pancetta, mleko, i dalej 6 składników (przez cielęciny) w dużej misce; delikatnie wymieszać, aż tylko połączone.
Przenieść mieszaninę do patelni o wymiarach 9 x 5 cali pokrytej natryskiem do gotowania; nie pakować.
Piec w temperaturze 350 przez 40 minut lub aż termometr zarejestruje 16
Odstawić 10 minut; pokroić na 6 plastrów.
Aby przygotować sos, rozpuść masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać grzyby cremini i 2 łyżki szalotki; smażyć przez 6 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać mąkę i gotować przez 1 minutę.
Dodaj 1 szklankę bulionu wołowego; gotuj przez 2 minuty, często mieszając. Wymieszać w pół i pół, 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu i szczyptę soli. Gotować przez 30 sekund.
Podawać z mięsnym bochenkiem.