Meat Lite: słodkie ziemniaki i kurczak Enchiladas z sosem Chile

Meat Lite: słodkie ziemniaki i kurczak Enchiladas z sosem Chile jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 434 kalorie, 22g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, słodkie ziemniaki, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać słodkie ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Ze Słodkich Ziemniaków jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 29 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Enchiladas z kurczaka, ziemniaków i marchwi z sosem Ancho-Guajillo Chile, Meat Lite: Pizza z ziemniakami i kiełbasą, oraz Meat Lite: Quinoa Pilaf ze słodkimi ziemniakami, jarmuż i boczek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodać chiles i tosty je o 2 protokół z każdej strony, tylko do momentu, gdy są pachnące i zaczynają ciemnieć (zrobić to w partiach, jeśli nie można zmieścić wszystkie sześć na raz). Odstaw patelnię na bok.
Umieścić wodę w średnim garnku i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj tosty chiles, połowa pokrojonej cebuli, i 3 ząbki czosnku pokrojone na pół. Częściowo przykryć garnek, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Podczas gdy chiles dusić, dodać olej roślinny do patelni saute na średnim ogniu.
Dodaj pozostałą pokrojoną cebulę i startego słodkiego ziemniaka. Smażyć przez około 10 minut, aż cebula i ziemniaki są bardzo miękkie. Zmielić Pozostałe ząbki czosnku i dodać do cebuli i ziemniaków, mieszając przez około 30 sekund.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić. Jeśli skorupa powstała na dnie patelni sauté, podczas gdy ziemniaki gotowane, spalić patelnię z 1/4 szklanki płynu chile.
Po 30 minutach gotowania chiles, przenieś je, wraz z cebulą i czosnkiem, do blendera lub robota kuchennego wraz z 1/2 szklanki płynu (resztę zarezerwuj w garnku). Puree aż bardzo gładkie, a następnie wcisnąć puree przez sitko siatki do małej miski. Wyrzucić wszelkie ciała stałe, które pozostają w sitku. Wymieszać z octem cydr i sól, a następnie odstawić SOS chile bok.
Powrót garnek i pozostałą ciecz na średnim ogniu i doprowadzić do gołej gotować.
Dodać kurczaka, przykryć garnek i gotować kurczaka przez 15-20 minut, aż gotowane przez.
Kurczaka wyjąć z płynu, aby lekko ostygł, a następnie rozdrobnić widelcem. Zmiksować rozdrobnionego kurczaka z ziemniakami i cebulą i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 191°. zmontuj enchiladas. Lekko posmarować dno średniego naczynia do pieczenia. Podziel kilka łyżek mieszanki kurczaka między 12 tortillas kukurydzy i zwiń je w cygaro o średnicy około 1 cala. Ułóż je, szew w dół, blisko siebie w naczyniu do pieczenia.
Rozłóż SOS chile na szczycie enchiladas, a następnie top z tartym serem. Przykryć naczynie folią i piec około 30 minut.
Top gorące enchiladas z zielonej cebuli i kolendry i służyć z kwaśną śmietaną na boku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Można spróbować Willamette Valley Vineyards cały klaster różowe Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.