Meat Lite: słodkie ziemniaki i kurczak Enchiladas z sosem Chile
Meat Lite: słodkie ziemniaki i kurczak Enchiladas z sosem Chile jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 434 kalorie, 22g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, słodkie ziemniaki, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać słodkie ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Ze Słodkich Ziemniaków jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 29 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Enchiladas z kurczaka, ziemniaków i marchwi z sosem Ancho-Guajillo Chile, Meat Lite: Pizza z ziemniakami i kiełbasą, oraz Meat Lite: Quinoa Pilaf ze słodkimi ziemniakami, jarmuż i boczek dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodać chiles i tosty je o 2 protokół z każdej strony, tylko do momentu, gdy są pachnące i zaczynają ciemnieć (zrobić to w partiach, jeśli nie można zmieścić wszystkie sześć na raz). Odstaw patelnię na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Umieścić wodę w średnim garnku i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodaj tosty chiles, połowa pokrojonej cebuli, i 3 ząbki czosnku pokrojone na pół. Częściowo przykryć garnek, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Podczas gdy chiles dusić, dodać olej roślinny do patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodaj pozostałą pokrojoną cebulę i startego słodkiego ziemniaka. Smażyć przez około 10 minut, aż cebula i ziemniaki są bardzo miękkie. Zmielić Pozostałe ząbki czosnku i dodać do cebuli i ziemniaków, mieszając przez około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
6
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić. Jeśli skorupa powstała na dnie patelni sauté, podczas gdy ziemniaki gotowane, spalić patelnię z 1/4 szklanki płynu chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Po 30 minutach gotowania chiles, przenieś je, wraz z cebulą i czosnkiem, do blendera lub robota kuchennego wraz z 1/2 szklanki płynu (resztę zarezerwuj w garnku). Puree aż bardzo gładkie, a następnie wcisnąć puree przez sitko siatki do małej miski. Wyrzucić wszelkie ciała stałe, które pozostają w sitku. Wymieszać z octem cydr i sól, a następnie odstawić SOS chile bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Winegret Z Wermutu
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Powrót garnek i pozostałą ciecz na średnim ogniu i doprowadzić do gołej gotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Dodać kurczaka, przykryć garnek i gotować kurczaka przez 15-20 minut, aż gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
10
Kurczaka wyjąć z płynu, aby lekko ostygł, a następnie rozdrobnić widelcem. Zmiksować rozdrobnionego kurczaka z ziemniakami i cebulą i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną Cebulę
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
11
Rozgrzej piekarnik do 191°. zmontuj enchiladas. Lekko posmarować dno średniego naczynia do pieczenia. Podziel kilka łyżek mieszanki kurczaka między 12 tortillas kukurydzy i zwiń je w cygaro o średnicy około 1 cala. Ułóż je, szew w dół, blisko siebie w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla Kukurydziana
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
10 Białych Bułek Obiadowych
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
12
Rozłóż SOS chile na szczycie enchiladas, a następnie top z tartym serem. Przykryć naczynie folią i piec około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
13
Top gorące enchiladas z zielonej cebuli i kolendry i służyć z kwaśną śmietaną na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, Rozgnieciony
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Można spróbować Willamette Valley Vineyards cały klaster różowe Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.