Meat Lite: słodkie ziemniaki i kurczak Enchiladas z sosem Chile

Meat Lite: słodkie ziemniaki i kurczak Enchiladas z sosem Chile
Meat Lite: słodkie ziemniaki i kurczak Enchiladas z sosem Chile jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 434 kalorie, 22g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, słodkie ziemniaki, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać słodkie ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Ze Słodkich Ziemniaków jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 29 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Enchiladas z kurczaka, ziemniaków i marchwi z sosem Ancho-Guajillo Chile, Meat Lite: Pizza z ziemniakami i kiełbasą, oraz Meat Lite: Quinoa Pilaf ze słodkimi ziemniakami, jarmuż i boczek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, dodać chiles i tosty je o 2 protokół z każdej strony, tylko do momentu, gdy są pachnące i zaczynają ciemnieć (zrobić to w partiach, jeśli nie można zmieścić wszystkie sześć na raz). Odstaw patelnię na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Umieścić wodę w średnim garnku i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Dodaj tosty chiles, połowa pokrojonej cebuli, i 3 ząbki czosnku pokrojone na pół. Częściowo przykryć garnek, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
4
Podczas gdy chiles dusić, dodać olej roślinny do patelni saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj pozostałą pokrojoną cebulę i startego słodkiego ziemniaka. Smażyć przez około 10 minut, aż cebula i ziemniaki są bardzo miękkie. Zmielić Pozostałe ząbki czosnku i dodać do cebuli i ziemniaków, mieszając przez około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
6
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić. Jeśli skorupa powstała na dnie patelni sauté, podczas gdy ziemniaki gotowane, spalić patelnię z 1/4 szklanki płynu chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Po 30 minutach gotowania chiles, przenieś je, wraz z cebulą i czosnkiem, do blendera lub robota kuchennego wraz z 1/2 szklanki płynu (resztę zarezerwuj w garnku). Puree aż bardzo gładkie, a następnie wcisnąć puree przez sitko siatki do małej miski. Wyrzucić wszelkie ciała stałe, które pozostają w sitku. Wymieszać z octem cydr i sól, a następnie odstawić SOS chile bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Powrót garnek i pozostałą ciecz na średnim ogniu i doprowadzić do gołej gotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Dodać kurczaka, przykryć garnek i gotować kurczaka przez 15-20 minut, aż gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Kurczaka wyjąć z płynu, aby lekko ostygł, a następnie rozdrobnić widelcem. Zmiksować rozdrobnionego kurczaka z ziemniakami i cebulą i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
11
Rozgrzej piekarnik do 191°. zmontuj enchiladas. Lekko posmarować dno średniego naczynia do pieczenia. Podziel kilka łyżek mieszanki kurczaka między 12 tortillas kukurydzy i zwiń je w cygaro o średnicy około 1 cala. Ułóż je, szew w dół, blisko siebie w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Rozłóż SOS chile na szczycie enchiladas, a następnie top z tartym serem. Przykryć naczynie folią i piec około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
13
Top gorące enchiladas z zielonej cebuli i kolendry i służyć z kwaśną śmietaną na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn