Meat Lite: Pizza z ziemniakami i kiełbasą
Meat Lite: ziemniaki i kiełbasa Pizzan jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 61 g tłuszczu, oraz w sumie 911 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szalotki, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, parmigiano-reggiano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Meat Lite: Kiełbasa Z Soczewicy Ragout, Meat Lite: pieczenie dyni i kiełbasy, oraz Meat Lite: Spaghetti z sosem Kabaczek-kiełbasa-szałwia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 260°. pokrój ziemniaki o grubości 1/8 cala na mandolinie (jeśli masz umiejętności rock star knife i czujesz się pewnie w swojej zdolności do wybijania cienkich plastrów papieru ręcznie, idź na to. Tak czy inaczej, uważaj na palce.)
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Wyjąć kiełbasę z osłonki i pokruszyć mięso na gorącej patelni. Gotować mięso około 5 do 7 minut, rozbijając je na mniejsze kawałki drewnianą łyżką, jak brązowieje.
Zmniejszyć ogień do średniej, dodać czosnek i szalotki na patelni i saute z kiełbasą.
Rozciągnij ciasto i naciśnij je na preferowanej powierzchni do pieczenia pizzy (moja jest 14-calowa żeliwna patelnia do pizzy).
Skrop pozostałą oliwę z oliwek na ciasto, a następnie ułóż połowę plastrów ziemniaków w jednej warstwie na ciasto.
Drugą połowę ziemniaków włóż na patelnię z kiełbasą i przykryj pokrywką lub folią.
Ciasto przełożyć do gorącego piekarnika i piec przez 5 minut.
Wyjąć pizzę z piekarnika i posypać połową Fontiny na pierwszej warstwie pototes. Następnie rozłóż na wierzchu kiełbasę, czosnek, szalotkę i pozostałe ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj resztę Fontiny i parimigiano-Reggiano. Powrót pizzę do piekarnika i piec 10 do 15 minut więcej, aż ser jest bąbelkowy, skórka jest złoty i ziemniaki są miękkie.