Meat Lite: Lamb Falafel Burgers
Przepis Meat Lite: Lamb Falafel hamburgery może zaspokoić Amerykański głód w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 511 kalorii. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 4. Udaj się do sklepu i odbierz zmieloną jagnięcinę, pszenicę bulgur, ciecierzycę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mieszane warzywa, możesz śledzić to danie główne z Sałatka Z Krewetek Southwest jako deser. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Meat Lite: Bakłażan Lamb Lavash Wraps, Mięso Lite: Portobello hamburgery z chrupiącym Prosciutto i rukola Mayo, oraz Meat Lite: Resztki Empanadas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. doprowadzić wodę do wrzenia w małym rondlu.
Dodaj pszenicę bulgur, przykryj garnek, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, dodatkowe 2 minuty.
Przełożyć do dużej miski i lekko ostudzić.
Umieść ciecierzycę, kminek, kolendra, kolendra, pasta czosnkowa, jajko, szalotka, sól i pieprz w misce robota kuchennego.
Dodać ostudzoną pszenicę bulgur. Pulsuj mieszaninę około 25 do 30 razy, aż utworzy się Gruba pasta. Miarka mieszaninę z powrotem do dużej miski do mieszania.
Zmiksować zmieloną jagnięcinę na wierzchu mieszanki ciecierzycy. Używając rąk lub gumowej szpatułki, delikatnie połącz jagnięcinę z mieszaniną. Formować w cztery 7-uncji pasztecików, około 1/2-cala grubości.
Płaszcz dużą patelnię z 1 łyżką oleju i ustawić na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodaj paszteciki (zrób to partiami, jeśli patelnia nie jest wystarczająco duża, aby zmieścić wszystkie na raz) i gotuj przez 3 minuty. Odwróć i gotować 3 minuty więcej.
Przełożyć do piekarnika i piec przez około 5 do 7 minut.
Wsypać do pity, a na wierzch ogórek i feta. Wrzucić mieszane zielenie z pozostałą oliwą z oliwek i dodać do hamburgerów. Alternatywnie, służyć hamburgery open-faced na ciepłym flatbread z fixings ułożone na górze.