Meat Lite: Kofty Warzywno-Drobiowe
Meat Lite: Veggie-Chicken Koftas to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz pieczoną, koszerną sól, kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Meat Lite: Mac & Cheese z kurczakiem i brokułami, Meat Lite: Sałatka z kapusty tajskiej z kurczakiem, oraz Mięso Lite: czarna fasola i nerkowca kurczak Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciąć nadmiar tłuszczu z udek kurczaka i pokroić na 1-calowe kawałki.
Posypać kurczaka z 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki kminku, cayenne, i czarny pieprz.
Umieść przyprawionego kurczaka w szczelnym pojemniku i przechowywać w lodówce i aż potrzebne.
Ułóż rozdrobnione bakłażany w durszlaku i wrzuć 1 łyżeczkę soli.
Odcedzić (nad zlewem lub nad miską) przez 15 minut.
Podczas gdy bakłażan jest odsączania, rozgrzać olej rzepakowy na średnim ogniu w dużej patelni saute i dodać cebulę, 1/2 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczka kminku. Gotować, często mieszając, przez około 15 minut, aż cebula zmięknie i zacznie brązowieć.
Bakłażan dokładnie opłukać zimną wodą.
Umieść bakłażana na środku czystego ręcznika kuchennego i wyciśnij do sucha.
Dodać do patelni saute z cebulą.
Dodać czosnek. Gotować, mieszając prawie stale, przez kolejne 15 minut, aż bakłażan będzie miękki, a mieszanina lekko rumiana.
Rozprowadzić mieszaninę na talerzu obiadowym i umieścić w lodówce lub zamrażarce do ostygnięcia.
Gdy mieszanka warzywna jest całkowicie schłodzona, dodaj zarezerwowane kawałki kurczaka, mieszankę warzywną, pistacje i jogurt do robota kuchennego. Przetwarzaj w 1-sekundowych impulsach, aż utworzy się pasta, ale nadal możesz zobaczyć małe kawałki kurczaka. Formować w zaokrąglone kulki wielkości łyżki stołowej i spłaszczyć w dyski. Schłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub do nocy.
Aby gotować, rozgrzej swój broil i umieść koftas na wyłożonej folią zapiekanym naczyniu około 4 do 6 cali od elementu grzejnego. Gotować dwie do czterech minut na stronę, aż pojawi się zwęglenie i kofta są gotowane przez.