Meat Lite: Eggs Any Style Shaksouka
Meat Lite: Eggs Any Style Shaksoukan to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 50 centów za porcję. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, wodę, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Meat Lite: kalafior Ain ' t No Wallflower, Meat Lite: Resztki Empanadas, oraz Meat Lite: Orzechowy Makaron dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym patelni wysokiej jednostronnej sauté na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i pocić je przez około 5 minut, aż trochę zmiękną.
Dodaj pomidory, kminek, kolendrę, paprykę, oregano i wodę. Wymieszać, aby połączyć, a następnie doprawić sos do smaku solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień, aby gotować, pod przykryciem, przez 25 minut.
Odkryj patelnię i rozbij jajka na gotującym się sosie pojedynczo, oddalone o kilka centymetrów od siebie. Przykryć patelnię ponownie i nadal gotować na wolnym ogniu około pięciu minut (miękkie żółtko), lub aż białka są gotowane i żółtko jest ustawiony do własnych upodobań.
Polać sosem i jajkami do płytkich misek i podawać z grubym chlebem tostowym do nasączenia sosem i żółtkiem.