Maślano-Limonkowy Chleb Herbaciany
Maślano - Limonkowy chleb herbaciany może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka skórki z limonki, cukru, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Borówka Limonka Maślanka Sorbet, Bułeczki Z Maślanką Easy Lime, oraz Maślanka Lime Shortbread Bars dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Nasmaruj dno i boki patelni bochenkowej 8x4 lub 9x5 cali ze skracaniem lub natryskiem natryskowym; lekko mąka.
W średniej misce wymieszać mąkę, 3/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól; odstawić.
W innej średniej misce wymieszaj jajko, maślankę, olej, skórkę z limonki i 1 łyżkę soku z limonki łyżką, aż dobrze się wymieszasz.
Dodać mieszaninę maślanki do mieszaniny mąki i mieszać tylko do zwilżenia (niektóre grudki pozostaną).
Piec 50 do 60 minut lub aż złoty brąz i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty. Tymczasem w małej misce wymieszaj pozostałe 2 łyżki soku z limonki i 1 łyżkę cukru.
Mieszanka soku z limonki na wierzch ciepłego chleba. Schłodzić w patelni na stojaku chłodzącym 10 minut; wyjąć chleb z patelni do stojaka chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. Kiedy całkowicie ostygnie, owiń w folię. Chleb najlepiej podawać następnego dnia.