Maślankowy Makaron Zapiekany
Pieczenie makaronu maślanego od początku do końca zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Ten przepis służy 6 porcjom. Jedna porcja zawiera 507 kalorii, 25 g białka i 34 g tłuszczu. Za 1,4 dolara za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka łodyg i kawałków grzybów, mielonej wołowiny, makaronu jajecznego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 34%. Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Zapiekanka z makaronem z tuńczykiem, Zapiekana z klopsikami i Zapiekana z makaronem z indykiem.
Instrukcje
Na patelni smaż wołowinę i cebulę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odpływ. W dużym rondlu roztapiamy masło. Mieszaj mąkę, sól i pieprz, aż masa będzie gładka. Stopniowo dodawaj maślankę. Wymieszaj grzyby, ketchup i sos Worcestershire. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Dodaj makaron i mieszankę wołową; Dobrze wymieszać.
Przenieść do natłuszczonej formy o pojemności 2-1/2-qt. naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 45 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje.