Maślanka Ziemniaki Smażony Kurczak
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc spróbuj smażonego kurczaka z maślanką. Na 95 centów za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja zawiera 345 kalorii, 19g białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, kurczaka, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Gofry maślane z maślanką smażony kurczak, Kurczak smażony z maślanką Jo, oraz Maślanka Smażony Kurczak.
Instrukcje
Kawałki kurczaka opłukać i osuszyć.
W płytkim naczyniu lub misce wlać maślankę i dodać kawałki kurczaka.
Umieścić w lodówce i marynować na noc.
W średniej misce wymieszaj płatki ziemniaczane, mąkę, przyprawę do drobiu, sól i pieprz. Dredge marynowany kurczak w mieszaninie ziemniaków / mąki do Płaszcz. Odstawić na 15 minut, aby umożliwić przyklejenie powłoki.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 350 stopni F (175 stopni C).
Kurczaka smażyć powoli na średnim ogniu, aż uzyska złoty kolor i soki.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować, jest Schloss Vollrads Riesling Spatlese. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Schloss Vollrads Riesling Spatlese]()
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe połączenia smakowe można osiągnąć poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.