Maślanka Puree Ziemniaczane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj Puree z maślanki. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 3 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, maślankę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Maślanka Puree Ziemniaczane, Maślanka Puree Ziemniaczane, oraz Maślanka Puree Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku przynieś 2 ćwiartki wody i 1 łyżkę soli do wrzenia. W międzyczasie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę 1,5 cala.
Dodać je do wrzącej wody i doprowadzić wodę z powrotem do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut, aż ziemniaki rozpadają się łatwo po przekłuciu widelcem.
W międzyczasie podgrzej mleko i masło w małym rondlu, upewniając się, że się nie zagotuje. Odstawić, aż ziemniaki są gotowe.
Jak tylko ziemniaki będą miękkie, odcedzić je w durszlaku.
Umieść młyn spożywczy wyposażony w mały dysk/ostrze na żaroodpornej misce. Przełóż ziemniaki przez młyn spożywczy, obracając uchwyt tam iz powrotem. Jak tylko ziemniaki zostaną zmiażdżone, zamieszaj gorącą mieszaninę mleka trzepaczką lub gumową łopatką.
Dodać tyle maślanki, aby ziemniaki były kremowe.
Dodać 1 łyżeczkę soli i pieprzu i podawać na gorąco. Aby ziemniaki były ciepłe, umieść miskę na patelni z gotującą się wodą do 30 minut. Możesz dodać trochę gorącego mleka, aby zachować kremową konsystencję.