Maślanka Beignets
Need a wegetariańska przystawka? Beignets maślanki może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 48 porcji z 89 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sodę oczyszczoną, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Maślanka Beignets, Maślanka Beignets, oraz Maślanka Beignets-Francuskie Pączki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko w małym rondlu na średnim ogniu, aż na powierzchni utworzą się małe pęcherzyki.
Zdjąć z ognia, dodać maślankę, a następnie wlać do miski miksera stojącego.
Drożdże i cukier ubić i odstawić na 5 minut.
Dodaj mąkę, sodę oczyszczoną i sól i wymieszaj na małej prędkości, za pomocą haka do ciasta, aż suche składniki zostaną zwilżone, 3 do 4 minut. Zwiększyć prędkość miksera do średniej i kontynuować mieszanie, aż ciasto utworzy luźną kulkę i będzie nadal dość mokre i lepkie, 1 do 2 minut dłużej. Przykryj miskę folią i odstaw ciasto na bok w wolnym miejscu na 1 godzinę.
Wlać wystarczającą ilość oleju arachidowego do dużego garnka, aby napełnić go na głębokość 3 cali i doprowadzić do temperatury 191° na średnim ogniu (zajmie to około 20 minut). Ułóż talerz papierowymi ręcznikami i odstaw na bok.
Lekko posmaruj powierzchnię roboczą i obróć ciasto na nią.
Wierzch ciasta posypać mąką, delikatnie docisnąć do spłaszczenia, złożyć na pół i delikatnie podwijać końcówki, aby uzyskać okrągły kształt. Ponownie odkurz i rozwałkuj ciasto na pół cala do 1/3 cala.
Pozostawić ciasto na 1 minutę przed użyciem noża szefa kuchni, noża stołowego lub koła do pizzy, aby pociąć ciasto na kwadraty 1 1/2 cala (powinieneś uzyskać około 48).
Delikatnie rozciągnij beignet wzdłuż i ostrożnie upuść go do oleju.
Dodaj kilka beignetów (nie przepełniaj ich, w przeciwnym razie olej ostygnie, a beignety nasiąkną olejem i będą tłuste) i smaż, aż nadmuchają i będą złociste, obracając je często łyżką szczelinową, przez 2 do 3 minut.
Przełożyć na przygotowany talerz, aby odsączyć podczas gotowania reszty.
Podawać jeszcze ciepłe, zakopane pod kopcem cukru cukierniczego, z gorącą kawą na boku.
Ciasto beignet można przygotować do 8 godzin przed smażeniem. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i spryskaj ją nieprzywierającym sprayem do gotowania. Po pokrojeniu ciasta umieść beignets na papierze i umieść inny nasmarowany arkusz pergaminu, rozpylony bokiem w dół, na górze. Owiń całą blachę do pieczenia folią i przechowywać w lodówce. Beignety można smażyć prosto z lodówki.
Przedruk za zgodą DamGood
Słodkie: desery, aby zaspokoić słodycze, w stylu Nowego Orleanu David Guas i Raquel Pelzel, © November 2009 Taunton Press