Maślane Pełnoziarniste Bułki Obiadowe
Maślane pełnoziarniste bułki obiadowe to wegetariańska przepis z 16 porcjami. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 6% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 18 powie, że trafił na miejsce. Mieszanka soli, cukru, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Easy Fluffy Pull-Apart Pełnoziarniste Maślane Bułki Obiadowe, Maślane Bułeczki, oraz Maślane Bułeczki.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać cukier, mleko w proszku, 2 łyżki masła, jajko, sól i mąkę pełnoziarnistą. Beat aż gładkie. Wymieszaj wystarczającą ilość mąki chlebowej, aby utworzyć miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Obrócić na mączną powierzchnię; ugniatać do uzyskania gładkiej i elastycznej, około 6-8 minut.
Umieścić w nasmarowanej misce, obracając raz do nasmarowanej góry. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia, około 1 godziny.
W płytkiej, bezpiecznej dla mikrofalówki misce roztopić pozostałe masło. Poncz ciasto w dół. Przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na 16 kawałków. Uformuj każdą z nich w kulkę; rozwałkuj w roztopionym maśle.
Miejsce 2 w. od siebie na smarowanych blachach do pieczenia. Przykryj i odstaw do podwojenia, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 8-10 minut lub aż zbrązowieje.
Usuń z patelni do stojaków drucianych.