Maślane ciasteczka i sos Kiełbasowy
Maślanka herbatniki i sos kiełbasa może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 12. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 12g białka, oraz 20 g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 2943 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę uniwersalną, cebulę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Herbatniki maślane z sosem Kiełbasowym, Herbatniki maślane z sosem Kiełbasowym, oraz Herbatniki maślane z sosem z kiełbasy wiejskiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Łyżka mąki do miarki, i wyrównać go z tyłu noża. Jeśli zgarniesz mąkę, zapakuje się do miarki, dając za dużo mąki,
Zamiast 4 łyżki masła i skracania, możesz użyć 8 łyżek skracania lub masła lub dowolnej kombinacji do 8 łyżek.1 Rozgrzej piekarnik do 450 F. przygotuj mąkę do ukształtowania ciasta i przygotuj blachę do pieczenia (wyłożoną arkuszami Silpatu, jeśli je masz).2
Mąkę, cukier i sól ubić w średniej wielkości misce. Za pomocą widelca lub blendera do ciast pokroić w skracanie i masło. Pracuj szybko, nie chcesz, aby tłuszcze się topiły-kluczem do puszystych ciastek jest minimalna obsługa. Mieszanina powinna być krucha.3 zrobić studnię w mieszaninie mąki, i wlać maślankę. Mieszamy łyżką i mieszamy, aż płyn się wchłonie i ciasto odpadnie z boków miski-dodajemy 1-2 łyżki więcej maślanki, jeśli ciasto jest suche. Nie mieszaj; ciasto będzie lepkie, ani mokre, ani suche.4 lekko posmarowanymi mąką rękami, ciasto obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i delikatnie złożyć na siebie 2 lub 3 razy. Kształt W 3/4 " gruby okrągły. Jeśli używasz wałka do ciasta, pamiętaj, aby najpierw go zmoczyć, aby ciasto nie przyklejało się do kołka.5 używając 2-calowego noża do ciastek, Wytnij ciastka naciskając prosto w dół (unikaj pokusy skręcenia noża, ponieważ skręcanie zapobiega wzrostowi ciastek). Zanurz nóż w mące między sadzonkami, aby ciasto nie przywierało do noża.
Umieścić herbatniki na blasze do pieczenia tak, że po prostu dotknąć (na chrupiące boki, pozostawić przestrzeń pomiędzy). Przekształcić złom ciasta i kontynuować cięcie. Pamiętaj, aby obchodzić się z ciastem jak najmniej.6
Blaty herbatników posmarować roztopionym masłem.Sos z kiełbasy1 rozgrzej 4-ćwiartkowy rondel na średnim ogniu (włóż kilka kropli wody do patelni - gdy odparują, wiesz, że patelnia jest gotowa). Pokruszyć kiełbasę na patelni i niech brązowieje na minutę lub dwie, a następnie wyłączyć na średnim ogniu. Kontynuuj gotowanie, rozbijając kiełbasę na mniejsze kawałki, aż nie pozostanie różowy. Mieszać w cebuli i gotować, aż będą przezroczyste.2
Kiełbasę wyjąć szpatułką lub łyżką szczelinową, pozostawiając kapiące na patelni. Jeśli pozostało mniej niż 3 łyżki kapieli, dodaj tyle masła (lub tłuszczu z boczku), aby było równe około 3 łyżki kapieli.
Dodać gotowaną kiełbasę z powrotem na patelnię na średnim ogniu i posypać mąką kiełbasę. Wymieszaj mąkę i gotuj przez około 6-8 minut, aż mieszanina zacznie bulgotać i zmieni kolor na złoty.3 Wymieszaj przyprawę do drobiu, gałkę muszkatołową, sos Worcestershire, sos Tabasco i sól-gotuj przez 1 minutę, aby pogłębić smaki. Powoli dodawać mleko i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje (około 15 minut). Cierpliwości, będzie gęstnieć!