Małże z sosem musztardowym
Małże z sosem musztardowym to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 145 kalorii, 16G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Mieszanka miodu, śmietany, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać niskotłuszczową kwaśną śmietanę, możesz podążać za tym daniem głównym z Angel Food Cake jako deser. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Małże z sosem musztardowym, Małże i frytki z majonezem musztardowym, oraz Lager-małże gotowane na parze z musztardą, Kiełbasanem i koperkiem.
Instrukcje
Aby oczyścić małże, należy wyrzucić wszelkie połamane muszle lub otwarte (martwe) małże. Pozostałe małże szoruj w zimnej wodzie, usuwając wszelkie bruzdy tępym nożem do parkowania. Pociągnij za brodę, przeciągając ją (pomocne może być użycie ręcznika kuchennego). Jeśli masz problemy z wyjęciem go, użyj szczypiec, aby chwycić i delikatnie pociągnąć.
Umieścić małże w dużym pojemniku. Przykryć zimną wodą. Ręcznie wstrząsnąć wodą, następnie odcedzić i wyrzucić wodę. Powtórz kilka razy, aż woda będzie czysta; spuścić.
W 4-quart nonstick holenderski piekarnik, rozgrzać olej na średnim ogniu. Czosnek i pieprz gotować w oleju, często mieszając, aż czosnek zmięknie. Wymieszać z winem; podgrzać do wrzenia. Wymieszać z małż i pietruszki. Przykryć i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Gotować na wolnym ogniu 5 do 10 minut lub do otwarcia muszli małży. Wymieszać, aby pokryć płynem. Należy wyrzucić małże, które się nie otwierają.
W rondlu 1-quart podgrzać wszystkie składniki sosu na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, Tylko do gorąca (nie gotować).
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Stonestreet Estate Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![Stonestreet Estate Chardonnay]()
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.