Małże z boczkiem, szalotką i jabłkiem
Małże z boczkiem, szalotką i jabłkiem to bezglutenowe i pierwotne hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz tart jabłko, mielony pieprz, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to małże z jabłkiem i boczkiem, Smażony Szpinak Z Boczkiem, Boczkiem, Szalotką I Pieczarkami, oraz Groszek z boczkiem, szalotką i parmezanem.
Instrukcje
Boczek gotować na średnim ogniu w szerokim rondlu, aż do wytopienia i chrupiące.
Odcedzić trochę tłuszczu.
Dodaj szalotki i jabłko. Gotować do lekko karmelizowanego.
Dodać małże i wymieszać do okrycia. Deglaze z białym winem, cydrem jabłkowym i octem. Zmniejsz nieco.
Dodaj śmietanę, tymianek, sól i pieprz. Przykryj i gotuj, aż wszystkie małże będą otwarte, a sos zmniejszy się i lekko zagęści.
Podawać na patelni lub przelać do dużej, szerokiej miski.
Podawać z tostowym chlebem wiejskim.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.