Małże w bulionie dymnym Poblano-Cilantro
Małże w dymnym bulionie Poblano-Cilantro to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.12 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, Poblano chile, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wędzone małże i małże z bulionem z białego wina, Małże w bulionie z kopru włoskiego, oraz Małże w czerwonym bulionie Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Umieść chile na wyłożonej folią blasze do pieczenia; broil 3 cali od ciepła przez 8 minut lub do poczernienia i zwęglenia, obracając po 6 minutach.
Umieścić w papierowej torbie; złożyć, aby szczelnie zamknąć.
Odstawić na 10 minut. Skórki obrać i wyrzucić. Posiekaj chile.
Połączyć posiekane chile, wino, szalotki, 3 łyżki kolendry, sól, a następnie 4 składniki (przez sok z małży) w holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 8 minut.
Dodaj małże; przykryć i gotować 3 protokół lub do otwarcia muszli.
Usuń małże z patelni za pomocą łyżki szczelinowej. Wyrzucić nieotwarte pociski. Trzymaj ciepło.
Doprowadzić mieszaninę wina do wrzenia na dużym ogniu; gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1 szklanki. Wymieszać z sokiem z limonki i masłem.
Wlać płyn na małże; wrzucić delikatnie.
Posypać pozostałą 1 łyżką kolendry.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay]()
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.