Małże Patti a la Mariniere
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Małże Patti a la Mariniere może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 178 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.24 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 153 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka zielonej cebuli, pomidory roma, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 96%. Podobne przepisy to Małże Patti a la Mariniere, Małże a La Mariniere (małże gotowane na parze), oraz Małże Mariniere.
Instrukcje
Umieścić małże w dużej misce z zimną wodą do przykrycia.
Pozostawić do namoczenia przez około 20 minut, aby usunąć brud lub piasek.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej garnku na średnim ogniu.
Dodaj czosnek i smaż przez minutę, ale nie brązowiej.
Dodaj posiekaną zieloną cebulę i pomidory i gotuj, aż będzie prawie miękka.
Wlać białe wino, wymieszać z natką pietruszki i masłem. Doprowadzić do wrzenia i pozostawić do wrzenia, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 15 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać małże do garnka, przykryć i pozostawić do gotowania, aż muszle zostaną otwarte, o 10 protokół.
Przenieś małże i sos do dużej miski do serwowania, odrzucając wszelkie nieotwarte muszle. Smacznego!
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.